Nominert til den første veteranprisen

Skjermbilde 2013-10-19 kl. 21.01.31

Vi fikk i går vite at Thomas var nominert til Forsvarets veteranpris. En pris tildelt av Veteraninspektør Robert Mood etter innstilling fra veteranprisens komite. Prisen vil deles ut av HKH Kronprins Haakon 24. oktober i Bergen. Les om de syv nominerte og om prisen her.

Thomas takker ydmykt for nominasjonen, samtidig presiserer han at de andre nominerte er sterke og verdige kandidater alle sammen. Uansett hvem prisen går til, har Forsvaret med denne prisen skapt en pris som virkelig anerkjenner og skaper refleksjon.

Dette skrives om nominasjonen til Thomas:

Nysted startet sin forsvarskarriere i Sjøforsvaret i 2001. Han har tjenestegjort i Afghanistan i tre perioder, og i 2010 ble han alvorlig såret i et bakholdsangrep i den nordvestre delen av landet. I tiden etter har Nysted sammen med sin kone jobbet aktivt for å belyse traumer og følelser hos soldater og pårørende etter en slik hendelse. I høst ga ekteparet ut boka «Også vi, når det blir krevet». Der forteller de om sine erfaringer og om hvordan de tok hverdagen tilbake etter angrepet i 2010. Nysted har også holdt en rekke foredrag om samme tema. Han ble i 2012 tildelt Forsvarets medalje for edel dåd og Forsvarets medalje for sårede i strid.

Veteranprisens komite

  •  Generalmajor Robert Mood, Forsvarets veteraninspektør
  •  Ine Marie Eriksen Søreide, leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomité
  •  Jon Michelet, forfatter, journalist og veteranforkjemper
  •  Tom Ovind, sjef for Forsvarets mediesenter
  •  Oberstløytnant Harald-David Meum, sjef dekorasjon og anerkjennelse i Forsvarets veteranavdeling
  •  Kaptein Dag Eckhoff, Luftforsvaret